VECKA 31
Serveras vardagar 11.00 - 13.30
Inkl. salladsbuffé, smör, bröd, vatten, kaffe och kaka. Pris 89 kr, lunchhäfte 780 kr för tio luncher.



Ni inleder med en brudskål som vi serverar på terrassen, med exempelvis jordgubbar som tilltugg. Inne i vår vackra matsal står borden dukade i linne med brutna linneservetter och vackra blomsterarrangemang. Ni avnjuter en trerätters bröllopsmeny med passande viner.

Efter middagen spelas det upp till dans. Bröllopstårta med kaffe och avec serveras lite senare. Framåt kvällen finns det förfriskningar i baren. Kanske rundas kvällen av med en liten vickning framåt småtimmarna.

Så här kan en bröllopsmiddag på Dalasalen se ut. Men vill ni att bröllopet ska se ut på ett helt annat sätt, då ordnar vi det med. Oavsett hur ni vill ha er bröllopsfest så har vi de bästa förutsättningar att göra er största dag till ett minne för livet.


Menyförslag bröllop

Förrätter:

  • Dalatapas (gravad röding med sås på Liss Ellas senap, Siljanslax i tuttull, lufttorkat Dalakött, souvas från Idreren med syltade kantareller, Gustafskorv på fäbodknäcke, paj på Lunåost ).
  • Löjromstoppad Kräftbakelse.
  • Kallrökt lax med löjromscremefraiche, plocksallad, citronmarinerad fänkål, bröd.
  • Serranoskinka med grillad sparris, fetaostcremé, plocksallad, vitlöksbröd.
  • Carpaccio på oxfilé med pestocremé, parmesan, plocksallad, bröd.

Varmrätter:

  • Halstrad rödingfilé med hummerhollandaise, potatis –och palsternackspuré.
  • Ugnsbakad torskrygg med chablissås, blåmusslor, handpillade räkor, pressad potatis.
  • Mozzarella –och basilikabakad kycklingfilé med rödvinssås, potatisfondant.
  • Grillad och pancettalindad oxfilé med tryffelsås, rostade rotsaker.
  • Helstekt hjortytterfilé med timjan -och Karl-Johansvampsmör, rödvinssås, västerbottentoppad potatisgratäng.

Alla varmrätter serveras med varma grönsaker som ett trevligt garnityr


Desserter:

  • Färska jordgubbar och limesorbet i champagne.
  • Vit chokladpannacotta med färska hallon och blåbär.
  • Cheesecake a´la Dalasalen med färska bär.
  • Ljummen chokladkaka med basilikamarinerade jordgubbar och lättvispad grädde.
  • Tre variationer på chokladtryffel.

Pris för en 3 rättersmeny med rödingfilé eller kycklingfilé som varmrätt 495 kr, vid torskrygg oxfilé eller hjortytterfilé som varmrätt 545 kr.

Dryckespaket:

  • Dryckespaket 225 kr inklusive 1 glas mousserande, 1 glas vin till förrätten, 1 glas vin med ombjudning till varmrätten samt kaffe
  • Dessertvin 55 kr/glas
  • Avec 4 cl 75 kr

Till välkomstdrinken:

  • Färska jordgubbar med choklad 45 kr
  • Mingelbuffé med 5 sorters tilltugg 75 kr

Bröllopstårta:

  • från 35 kr/bit

Vickning:

  • Korv med bröd 2 st/p samt bordsdryck 45 kr med 1 st 33 cl mellanöl 75 kr
  • Janssonsfrestelse, fäbodknäcke, ost, Gustafskorv, grönsaksfat samt bordsdryck 75 kr med 1 st 33 cl mellanöl 105 kr

Övriga priser:

  • Lokalhyra 5 000 kr då har man Dalasalen med personal till kl 01 00 för 6 500 kr till kl 02 00

Erbjudande/ vid bokning för 50 vuxna eller fler så bjuder vi på lilla sviten på hotell Bergmästaren. Era gäster bokar rum på hotell Bergmästaren till rabatterat pris.
Pris för enkelrum 950 kr och dubbelrum 525 kr/p.






Fyll i din e-postadress för att få våra lunchmenyutskick varje vecka: